Forum Translations Powered by Powered by Google
Afrikaans Albanian Bulgarian Chinese Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French German Greek Hungarian Icelandic Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swedish Taiwanese Thai Turkish Ukrainian Vietnamese

Zobacz wyniki ankiety: Wyłączyć Bank_menu ?

Głosujących
17. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

7 41.18%
  • Raczej tak

3 17.65%
  • Nie

1 5.88%
  • Stanowcze nie!

6 35.29%
+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki 11 do 17 z 17

Temat: Bank_menu

Administrator KoX hulkster is on a distinguished road Avatar hulkster
    Siła Reputacji
    10

Domyślnie

Avaj
    a uwazasz ze to ze staly bywalec ogra 10:0 nowego
    to kwestia tego,ze sie moze zrespic za kase ?
    czy raczej tego ze potrafi grac,bo jak ktos umie grac
    to jako nowy gracz na serwie zagra 0:10
    a staly bedzie sie respij,tylko jako kolejny frag
    slaby przyklad....

co tam,posta se nabije :P
    to tak jak stwierdzenie,ze jest xp 0 na poczatku
    moze zrobic odrazu 10lev,bonowy nie ma szans z lev 0
    Bo raczej tu kwestia levelu bardziej
    odgrywa role, niz kasy

NIE NABIJESZ SOBIE :P
    Ostatnio edytowane przez FleeSzzUuu ; 28-12-09 o 17:31

SKLEP TheGames.PL -Wykupienie : Slota / XP na serwerze / ADMINA / Rang BF2 / Odznaczeń BF2
    Serwery CS Mody BF2, War3FT, Forum Wielotematyczne

Super Moderator Straszak Avaj is on a distinguished road Avatar Avaj
    Siła Reputacji
    2

Domyślnie

Cytat Napisał hulkster Zobacz post
    Avaj
    a uwazasz ze to ze staly bywalec ogra 10:0 nowego
    to kwestia tego,ze sie moze zrespic za kase ?
    czy raczej tego ze potrafi grac,bo jak ktos umie grac
    to jako nowy gracz na serwie zagra 0:10
    a staly bedzie sie respij,tylko jako kolejny frag
    slaby przyklad....

co tam,posta se nabije :P
    to tak jak stwierdzenie,ze jest xp 0 na poczatku
    moze zrobic odrazu 10lev,bonowy nie ma szans z lev 0
    Bo raczej tu kwestia levelu bardziej
    odgrywa role, niz kasy

NIE NABIJESZ SOBIE :P

ej no nie masz do końca racji

zacznijmy od tego ze lamka sie nie zrespi bo lamką jest i lamką zostanie ... jak już coś to respią sie gracze którzy wiedzą o co na tym serverze kaman.

10 : 0 akurat nie ma nic do respienia tylko do "odechciewania" się nowym słabym graczom gry na serverze.

robienie od razu 10 lvl mija się tez z celem bo cały sens w nabiciu tego lvla lecz rozchodzi mi się o to ze gracz nowy z 0 lvl i mala ilością kasy choć będzie miał średni skill ma nikłe szanse na ogranie 10 lvl z masą kasy który sie odradza w kazdej rundzie 2 razy ...

taki gracz pogra 5 minut i wyjdzie bo nie będzie widział sensu gry skoro dostaje heada od kreta w każdej rundzie ...

Wydaję mi się ze w tym wszystkim chodzi o to aby mieć jak najwięcej graczy a nie odstraszać ich przez taki obrót sprawy ponieważ takie sa realia servera war3ft ... a wiem co mówie bo ostanio duzo gram ... :P

SKLEP TheGames.PL -Wykupienie : Slota / XP na serwerze / ADMINA / Rang BF2 / Odznaczeń BF2

Member Wieśniak orochi is on a distinguished road
    Siła Reputacji
    0
    uwielbiam grac 1 rundy tylko na pistolety a glupi bank m,i to uniemozliwia, pozniej kazdy kupuje sobie ringi czy cos odrazu na starcie na knife mapach zamiast wygrac pare rund i na nie uzbierac, spam respienia sie czy kupowania co runde kretow tez wkurza?... kolega mial 500k w banku na NS i dzien pozniej mial 0 wiec jakies bledy tez to ma ;/ osobiscie jestem calkowiscie za usunieciem tego pluginu i wrzuceniem jakiegos innego

Uproszczony adres serwera War3FT (zamiast IP) : s1.thegames.pl
    Uproszczony adres serwera 4Fun (zamiast IP) : s2.thegames.pl:
    SKLEP - Wykupienie slota i ADMINA serwery TheGames.pl - LINK
    Przelej kasę dla serwera przez DOTPAY

Administrator KoX hulkster is on a distinguished road Avatar hulkster
    Siła Reputacji
    10

Domyślnie

tak,tak mozeny nazekac na kazdy plugin
    slyszalem tez wlasnie glosy,ze gracze nowi nie maja szans z graczami 10 lev
    wiec jednak mozna to porownac

mozna tez mowic,ze na nozach ci co kupia rongi maja lepiej i "przeginaja"
    ale kozystaja z mozliwosci moda/pluginu
    tak jak gracze kozystajacy z banku
    temat podobny do RTD,tez juz bylo przerabiane,czy wylaczyc do nie pasuje
    mniej ludzie uzywaja i nagle nikkomu juz nie przeszkadza

co do znikania kasy z NS to nie wiem,nie bylo chyba sytuacji kiedy graczowi
    na steamie zniknela kasa,na NS sie zdaza,niewiadomo czemu

co do kosy to sa problemy z kosa+war3ft
    chyba,ze juz je ogarneli,bo kiedys juz podchodzilem do tematu

Junior Member Pedex Fantasmagoria is on a distinguished road
    Siła Reputacji
    0
    Witam,

Chciałbym się wypowiedzieć w tym temacie. Uważam, że banku nie powinno być między innymi z powodu poważnych błędów jego działania na NS.

Zawsze gdy zaczynam grać mam ilość pieniędzy nie powiązaną z ilością jaką miałem w banku po opuszczeniu serwera. Tzn. wychodząc miałem 10 000, wracając nic lub kilka milionów. Domyślam się, że plugin zapisuje ilość pieniędzy do steam id. Nie wiem jaki jest system przydzielanie steam_id_lan , ale może on mieć związek ze slotami na serwerze. Według mnie mogę dołączyć do na slot, na którym chwilę wcześniej byli Avaj lub Ynex, mający jak mniemam ogromne ilości gotówki. Gdyby plugin przypisywałby konto bankowe na nick problem by zniknął, mógłby się jednak pojawić problem związany z podszywaniem się. Jest on jednak do rozwiązania dla stałych graczy, ale stwarza pewne niedogodności dla H@. Rozwiązanie polega na dodawaniu do users.ini blokady dołączania do serwera z nickiem gdy wymagane jest hasło. Niedogodność polega na tym, że regularnie ktoś chce dopisania swojego nicku do tej listy, przez co H@ musi często nadpisywać users.ini .

Co do wad banku podam największą z nich według mnie. Mapy 35hp są jak nazwa wskazuje do grania mając ograniczoną liczbę hp, a gracze mający konta w banku zawsze kupują pierścienie. Uważam, że możliwość kupowania pierścieni powinna być zablokowana, lub otwarta w przypadku gdy bank nie funkcjonuje.

Zgadzam się również ze wszystkimi w/w argumentami Tablicy.

Zauważyłem też błąd na serwerze. Istnieje blokada nie pozwalający wyciągać pieniędzy z banku podczas trwania pierwszej rundy, sekundę później następuje restart i blokada już jest zdjęta. Uważam, że istnienie takiej blokady mija się z celem.

Dzięki,
    Fantasmagoria

Member Wieśniak Tablica is on a distinguished road Avatar Tablica
    Siła Reputacji
    0

Domyślnie

Odświeżając temat - obadajcie teraz jak wyglądają staty większości graczy bez banku Delikatnie się pozmieniało. Oczywiście są tacy, co trzymają poziom ale zdecydowana większość słabiej sobie radzi bez pełnego portfela. Mam nadzieje, że banku nie wprowadzicie z powrotem za szybko - może poziom się podniesie. I o ile lepiej się gra beż tych ciągłych kretów i scrolli

Moderator Lama NetroMike is on a distinguished road
    Siła Reputacji
    2

Domyślnie

Popieram w 100% Tablice, bank powinien zostać usunięty całkowicie, dlaczego ?
    Thermal tak,można tak gdybać że 10lvl i 0lvl i tak dalej... powiem tak. Jest gracz 10lvl i 500mln w banku i gracz 0lvl i 0$ więc wyobraź sobie jak taki nowy musi się czuć ? W momencie gdy gra np 4 takich graczy Avaj,Ynex,Johny, Axorr to koleś sobie pograć nie może, nawet broni sobie nie kupi. Zauważyłem, że kiedyś zależało ci na nowych, nawet im exp dawałeś, a teraz ? teraz tylko im utrudniasz życie takim bankiem. Pare miesięcy temu chciałem powrócić do Thegames, wbiłem na server i było kilu graczy, oczywiście każdy 10lvl i z 500mln, jakie miałem staty ? 2:20, teraz gdy wbiłem miałem staty 20:14, dlaczego ? hmm brak banku ?! Thermal rób jak uważasz ale prawdą jest, że bank utrudnia życie nowym.
    Co do plusów banku, tak naprawdę istnieją one tylko dla stałych graczy, lub tych co z owego banku korzystają, bo dla nowego pożytku z tego nie ma.
    Teraz gdy bank jest wyłączony gra się bardzo dobrze, jest tak jak za dawnych czasów.. Mam nadzieję, że tak zostanie.

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Bookmarks

Zasady postowania