kenshi Posted January 29, 2010 Report Posted January 29, 2010 (edited) -------------------------------------------------------------------------------------------- * Tytuł Tematu: Ban * Data otrzymania kicka\bana:29.01.2010 * Godzina: ok. 01:00 * Nick Admina wręczającego: avaj * Uzasadnienie kicka\bana: m4 na awp_map ... mowilem masz bana * Treść odwołania: Ban za niby nieprzestrzeganie regulaminu. Używanie m4 na AWP-MAP. Żaden z paragrafów regulaminu nie mówi o braku używania innej broni niż ta co jest na mapie. W dodatku długość bana ( 5 dni ) no bez przesady. Skoro juz sie nie da wycofać bana to chociaż go skrócić :/ * Dowód uzasadniający odwołanie: REGULAMIN SERWERA paragraf 13-16 --------------------------------------------------------------------------------------------- Edited January 29, 2010 by kenshi
Raca Posted January 29, 2010 Report Posted January 29, 2010 (edited) Słuchaj .. jak nazywa się ta mapa? awp-m4_map? To jest chyba normalne że nie wolno. Admini mapy nie robią i nic nie poradzą że można sobie na niej broń kupić. Avaj mógł wcześniej dać Ci kicka lub po prostu ostrzec, że nie wolno. Jednak wiedział, że nie jesteś na serwerze po raz pierwszy. Ban może faktycznie jest trochę za długi. Ale chłopie, gdzie od razu pisać żeby zabrać Avajowi uprawnienia? Btw. nie powołuj się na paragrafy których nie rozumiesz lub źle zrozumiałeś. Edited January 29, 2010 by Raca
kenshi Posted January 29, 2010 Author Report Posted January 29, 2010 (edited) no może trochę przesadziłem z tymi uprawnieniami. Ale co do mapy to regulamin mowi jasno,i nie mówi też że NIE WOLNO. Co do upomnień itp. nic nie napisał jako admin. Dostałem bana pod koniec mapy. Z całym szacunkiem, ale co zle zrozumiałem lub zinterpretowałem w tych podpunktach regulaminu ? 13 Na mapach typu Aim, Awp i Knives (1hp,35hp...) CAŁKOWITY ZAKAZ rzucania HE; 14 Na mapach typu Aim, Awp i Knives (1hp,35hp...) MOŻNA się teleportować (ale nie na resp); 15 Na mapach typu Aim, Awp i Knives możesz grać bronią otrzymaną z RTD tylko przez 1 rundę; 16 Jeżeli otrzymasz od RTD bonus: Godmode, Luke Skywalker, Zeusmode, Invisible God, Invisible Normal, - zabijasz TYLKO nożem; czy któryś z ww punktów mówi o zakazie używania innej broni niż ta co leży na mapie ? Jeżeli dobrze rozumuje. to punkt 13 mówi o HE, punkt 14 o teleporcie, punkt 15 i 16 o RTD, inne mówią o zasadach wobec innych graczy itp. Prosty przykład. Jeżeli admin powie, ze na mapie dust2 gramy na noże, przy liczbie graczy 15 a regulamin tego nie uwzględnia. To czy słowna zmiana regulaminu jest w tym przypadku Fer wobec graczy, grywających normalnie i nie mających ochoty grania akurat tak jaki admin ma kaprys. Regulamin jest poto by regulował właśnie takie skrajne przypadki. Jeżeli ja stosuje się do regulaminu i dostaje za jego "nieprzestrzeganie" bana to czy jest w tym coś złego, że szukam wyjaśnienia tego incydentu. Jeżeli się mylę to proszę mi przedstawić błędy mojej złej interpretacji regulaminu. Edited January 29, 2010 by kenshi
FleeSzzUuu Posted January 29, 2010 Report Posted January 29, 2010 W regulaminie faktycznie nie ma nic wspomniane o innych broniach na awp_map - dlaczego ?? A no dlatego, że nie było brane pod uwagę to że ktoś będzie aż tak nieogarnięty. Według mnie jeśli jest awp to gram awp, jeśli noże to nożem biję. Co do długości bana to nie powiedział bym że za długi, jeśli ta sytuacja miała by miejsce przy mnie z pewnością dostał byś około 10 dni albo i więcej dlatego że to nie jest Twoje pierwsze złamanie regulaminu. - przykładowo - Obrażanie innych
Avaj Posted January 29, 2010 Report Posted January 29, 2010 (edited) Ja bym powiedział raczej że nie przeczytałeś całego uważnie ... " 10. Realizujemy cele mapy " (chciałem być bezszczelny i dać screena regulaminu ale bez mojego lapka to nie to samo ) to ze nie mam dostępu amxa bo lapek ze steamem pojechał do serwisu i gram z NoN nie znaczy ze nie upilnuje porządku na serverze. kilka razy pisałem normalnie ( bo gram bez mica i słuchawek) ze dostaniesz bana za gre m4 na mapie awp ... miałeś to gdzieś i latałeś dalej z m4 ... nie grasz u nas 1 raz wiec pofatygowałem się o bana. a co do RTD to jest to wyjątek dozwolony na 1 raz rundę ... coś jeszcze trzeba pojaśnić, wyjaśnić lub przejaśnić? Edited January 29, 2010 by Avaj literufki i inne orty ;d ( żeby Ynexowi się miło czytało :P )
kenshi Posted January 29, 2010 Author Report Posted January 29, 2010 (edited) Hmmm no czytałem regulamin po kilka razy zanim napisałem to co napisałem. Ale 10 punk odniosłem do map typu de_ i cs_ Najwidoczniej zle zinterpretowałem ten paragraf. Co do wyzywania graczy to zapewne byłeś wczoraj obecny jak LINK ( czy jak mu tam szło, gral wczoraj z toba ) nazwał mnie cip**ą , owszem przezwałem go słownie jak graliśmy na noze a on w pewnym momencie wyciągną usp. Każdemu by nerwy poszły. Co do Ciebie to przepraszam jak wcześniej pisałem źle zinterpretowałem regulamin. W obecnym świetle znajomości regulaminu taka sytuacja już sie nie powtórzy. ps. Ale z czasem i tak uważam, że przesadziłeś 24h stanowczo załatwiło by sprawę. ps2. na jakiej ulicy mieszkasz w rzeszowie ? Poprosiłem innych znanych mi Adminów by wypowiadali się na ten temat. Pozdrawiam Kenshi Edited January 29, 2010 by kenshi zaproszenie innych adminów do dyskusji
Ynex Posted January 29, 2010 Report Posted January 29, 2010 (edited) Przychylam się do skrócenia bana, gracz przeprosił i powiedział, że będzie poprawa. - Avaju okaż trochę serca . BTW: Wybacz Avaju, że dorzucam trochę grosza jednak proszony byłem o wypowiedzenie się przez gracza "Kenshi". Edited January 29, 2010 by Ynex Dorzucanie swojego grosza
kenshi Posted January 30, 2010 Author Report Posted January 30, 2010 Albo mi sie wydaje albo Ktoś tu mnie olał i ma w poważaniu moją osobę. Już jakoś od boleje tego bana bo i tak na weekendzie nie zostanie on zdjęty. W tygodniu to mi i tak rybka bo mam szkołę. Dzięki Ynex za wstawienie się.
NetroMike Posted January 30, 2010 Report Posted January 30, 2010 Jeżeli mówisz o Avaju to nie ma on w poważaniu twojej osoby, ma on problem z laptopem i rzadko ma dostęp do jakiegoś innego kompa i pewnie nie może Ci odpisać.
Avaj Posted January 30, 2010 Report Posted January 30, 2010 Jeżeli mówisz o Avaju to nie ma on w poważaniu twojej osoby, ma on problem z laptopem i rzadko ma dostęp do jakiegoś innego kompa i pewnie nie może Ci odpisać. jeden co słucha co mowię ... thx netro wiec pojaśnię raz jeszcze: Mój lapek, steam i cs pojechało do serwisu na gwarancji wiec GRAM od czasu do czasu na NON STEAM bez dźwięku i bez mica ... akurat wtedy co dostałeś bana kenshi grałem aczkolwiek nie grałem na swoim nicku BO już johny chciał mnie zbanować jak wszedłem na swoim na NS ... wiec stwierdziłem ze szkoda zachodu i tłumaczenia każdemu za każdym razem o co kaman ... grałem więć na kompie kumpla na JEGO nicku ... co do sytuacji z przezywaniem to nie kojarzę takiej więc prawdopodobnie to mój współlokator Imprezk@ ( Pozdrowienia od Imprezki dla shokiego ;p ) grał ... Twój post dla mnie sprawę wyjaśnia i zamyka ;d tak późno dlatego ze wczoraj wróciłem późno na mieszkanie a dziś od rana jestem w trasie i dostęp do netu mam teraz Ynexiu serca nie muszę okazywać bo i tak jestem najlajtowszy z was wszystkich ban zdjęty życzę miłej gry ( przynajmniej w niedziele ) P.S. jeżeli kogoś oleję to się tym na pewno pochwale :P:P
Recommended Posts