I po co Ci to bylo .! Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 (edited) Święta już za kilka dni, więc mam propozycję żeby może coś z tego rzucić. 1. Śnieżki zamiast granatów 2. Santa Model Admin 3. Santa Hat 4. Świąteczne Hostage 5. Świąteczny Roundsound 1. Śnieżki zamiast granatów Ten plugin dodaje śnieżki zamiast granatów snow.sma sami kompilujemy, a resources wrzucamy do /models * snowballs_on - włącza/wyłącza plugin (domyślnie 1) * snowballs_trail - włącza/wyłącza wstęgę za kulą (domyślnie 1) * snowballs_rendering - włącza/wyłącza glow (domyślnie 1) 2. Santa model Admin Dodaje adminowi wygląd mikołaja, mikołaj ct ma inny wygląd niż mikołaj tt Standartowa, jest także w pliku santa.sma 3. Santa Hat Plugin który dodaje każdemu graczowi czapkę świętego Mikołaja ; ) Plik SantaHat.amxx do addons/amxmodx/plugins Plik SantaHat.sma do addons/amxmodx/scripting Plik santa_hat.mdl do models amx_santa_hat 0/1 - Wyłączony / Włączony plugin. CT TT 4. Świąteczne Hostage Ścieżka do modeli wygląda tak precache_model("models/player/hostage/hostage.mdl"). Na serwerze zawsze będą się pojawiać modele które będą się pod nią znajdować.Możecie podmieniać na co Chcecie Zbliżają się Święta wiec możecie dać (Choinkę , Bałwana te na modele są w paczce) Standardowa. Wrzucamy plik amxx do folderu amxmodx/plugins. 5. Świąteczny Roundsond /addons/amxmodx/plugins/alt_end_round_sounds.amxx /addons/amxmodx/plugins/alt_end_round_sounds[old].amxx /addons/amxmodx/data/lang/end_roundsound.txt /addons/amxmodx/configs/roundsound.ini /addons/amxmodx/configs/round_sound/mapname.ini /addons/amxmodx/configs/round_sound/prefix-TYPE.ini Wszystkie te pluginy można pobrać stąd --> http://www.speedyshare.com/files/257...ne_By_AdaS.rar Odzyskałem cześć danych z mojego starego tematu, więc miałem troszkę mniej roboty RoundSound trzeba wgrać ( każdego zachęcam do przesłuchania ) Jakie są minusy wgrania tego wszystkiego ? Takie iż mogą się pojawić nie wielkie lagi ale warto będzie ! Edited December 17, 2010 by I po co Ci to bylo .! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrDrops Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 Ja byłbym za, tylko im więcej pluginów, tym częściej są crashe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanapka! Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 Racja - już czasem nawet dd2 pada :/ 1. Stroje adminów/świąteczne czapki - NIE. Dlaczego? - Poprzez czapki widać, gdy ktoś się chowa za skrzynką itp. - Stroje i czapki przeszkadzały by niewidzialności. - Z adminami: -) niektórzy admini chcą być niewidzialni (nie chcą, by ktoś wiedział, że są adminami) (- trudno się połapać, czy dany admin jest z terro czy z cT 2. Zamiast granatów śnieżki - TAK - Ładnie to wygląda itp. - Gdy granaty leża na ziemi, mają kolorową powłokę naokoło siebie - (SG - zielona; FB - szara/biała; HEjt - czerwona) 3. Co do hostage - nie widziałem jeszcze 4. Co do muzyczki pod koniec rundy - zdecydowanie TAK 5. Do tego dodałbym jeszcze jedną rzecz - Zamiast paki - choinka lub prezent. Ale ostateczna decyzja należy do Św. Thermala. Bo co za dużo pluginów, to nie zdrowo. Tyle ode mnie kanapka! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
I po co Ci to bylo .! Posted December 17, 2010 Author Report Share Posted December 17, 2010 (edited) Tak to prawda. Ale myślę że RS trzeba wgrać Ale kanapka dlatego dałem kilka pluginów nie trzeba ich wszystkich wgrać to są tylko propozycję ;] Jak dla mnie samego siebie to te pluginy trzeba wgrać : RoundSound Śnieżki zamiast granatów Hostage Świąteczne Edited December 17, 2010 by I po co Ci to bylo .! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BORSUK Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 wszystko elegancko tylko jeden problem a mianowicie te czapeczki to trochę lipa bo gdy gracz chce byc nie widzialny am ma czapke to jest widzialny xD. ale ogólnie jest git pamiętajmy też że można na święta trochę polagować a : Drzewo z lipy to nie lipa kup trumienkę będzie stypa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raca Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 Powiem tak: Kanapka: Po co te kolory?! Borskuk: Nie jesteśmy ślepi, nie musisz tak powiększać. Co do pluginów: Śnieżki: tak, sam kiedyś miałem taki model. Mikołaje: nie. Fajny pomysł, ale jednak Kanapka ma rację. Czapka: Tak, jedynie z menu wybierania. Można wybrać aby czapki nie było. Zakładnicy: Choinki to głupi pomysł, lepiej bałwany. W sumie kilku adminom dał bym taką postać ^^ Muzyka: Tak. JEDNAK trzeba by było wrzucić kilka, bo jedna się szybko nudzi. A to tylko serwer obciąży. Paka: Jak najbardziej, plugin dużo nie waży. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebo91 Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 Powiem tak fajny pomysł to już było na tym servie **k był jeszcze WAR3 i bardzo fajnie to wyglądało. Na BF2 najbardziej może być ale nie te przebrania Mikołajów to totalna lipa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
I po co Ci to bylo .! Posted December 17, 2010 Author Report Share Posted December 17, 2010 Raca ale o żadnej pace nie mam mowy ;d Dla mnie to bezsens ;d Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanapka! Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 Powiem tak:Kanapka: Po co te kolory?! Tak tylko sobie dałem, żeby się milej czytało. Btw. chciałem zobaczyć, jak to by wyszło na nowym forum. Pseplasam, wiecej nie bede :// wypacas mi?? Co do BORSUKA: zapytaj się Św. Thermala, jakie ma zdanie co do powiększonych czcionek :PP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mteuszk Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 Ja myśle, że śnieżko-granaty tak reszta nie. Ewentualnie jakieś muzyki, ale tu jest jeden problem, albo się zaraz znudzą i będą wkurzać, albo będzie ich tak dużo, że serwer nie wytrzyma. Apropo reszty powyższe posty wyjaśniają. Więc dla mnie tylko Modele granatów można zmienić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mike. Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 Ja też myślę że tylko granaty będą najlepsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebo91 Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 Jestem za tym żeby zmienić granaty na bombki no i oczywiście pakę na choinę dodać jakieś mapy świąteczne no i tyle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
I po co Ci to bylo .! Posted December 17, 2010 Author Report Share Posted December 17, 2010 Co do map mogę zaraz jakieś poszukać i dać tutaj ;] Hmm Mteusz RoundSound jest 14 7 dla TT i 7 dla CT Jeżeli się to komuś znudzi to powiem jak zrobić żeby tego nie było ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BORSUK Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 może nie wszyscy wiedzą ale napisze gdy na serwerze są wgrane roundsound"y a gracz chce sam dla siebie je wyłączyć to wpisuje : /roundsound wtedy wszyscy słyszą piosenki a ten 1 gracz nie . więc podsumowując roundsoundy -TAK granaty - TAK stroje santa dla admów reszta nie dziękuje pozdrawiam wasz śerściuch " BORSUK " Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReVo Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Moim zdaniem mogą być śnieżki za granaty i świąteczna muzyka. Jakieś dodatkowe mapy... Reszta NIE. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kr3aToR Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 A dla mnie wszystko niee... Po pierwsze CS to nie schronisko bożonarodzeniowe... Jedyne co jakoś tak w miarę jeszcze by mi tu pasowało to te śnieżki zamiast granatów a jakieś stroje mikołaja raz, że są brzydki hehe ;P A dwa nie ma sensu bawić się w coś na 2-3 dni ;] Ale to tylko moje zdanie Pozdrawiam... Cie Sierściuchu hehe PS. Jak chcesz to na święta Ci wyślę szampon do mycia sierści, bo jak wchodzi na serwer to tak wali, że mi neta rozłącza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blancik Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Jak dla mnie to te pluginy wcale nie są potrzebne.. Tylko obciążą serwer i zeżrą wolny czas Wujka. Jestem za wszystkim na nie. Nie chcę mieć 5 Fps'ów ... Nie chcę widzieć jak serwer się znowu co chwila crashuje.. Chyba uzasadniłem.. Dziękuję pozdrawiam Blancik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kr3aToR Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Blancik mi się wydaje, że pluginy takie jak te niespecjalnie obciążą serwer ale masz racje co do tego, że po co marnować czas Thermala skoro ten plugin byłby przez 3 dni na serwie?? To naprawdę bez sensu... I tak Thermal miał sporo pracy nowy plugin ss... oprócz tego nowy wygląd forum... Każdy chce w święta trochę odpocząć ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macias Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 myślę, że jak już byłyby wgrane to nie na 3 dni tylko na przynajmniej 14 (od np. 20.12.2010 do 4.01.2011) ja jestem na TAK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
I po co Ci to bylo .! Posted December 18, 2010 Author Report Share Posted December 18, 2010 Wiecie co? Wgranie tego do danych FTP to jest maksymalnie 5min Co do obciążenia serwa to dużo to nie obciąży ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kr3aToR Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Na szczęście ostateczną decyzje podejmie "wuc" heh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts