hulkster Posted February 4, 2011 Report Share Posted February 4, 2011 Nóż jest jeden, wiec nie powinno być to skomplikowane...czyżby ? W grze bez modów dodatków Ty i Twój przeciwnik macie po 100 HP. Uderzając LKM jest to słabe uderzenie (zabierające tylko ok 15 HP) wiec raczej trzeba by się namachać by zabić i na modzić by przeżyć takie starcie. Pozostaje jeszcze PKM, atakując prawym klawiszem zabierasz 65 HP szanse na zabicie mniejszą ilością trawień rosną... Ale zawsze możesz dostać HS i nadal nie przeżyć starcia... Jak walczyć na noże ? Polecamy podchodząc do rywala najpierw użyć LKM i potem odrazy PKM Efekt ? Przeciwnikowi powinno zostać 0HP - co nas zadowala. Porady: 1 - Dobrze walkę na noże trenować na mapach tylko nożowych. Będziecie mogli sobie wyrobić "zmysł" odległości przeciwnika, dzięki czemu będzie wiadomo, kiedy trzeba kliknąć by zabić a nie będziemy "ciąć powietrza" 2 - Bardziej wytrawni "rzeźnicy" do samego klikania w walce na noże dodają Strafe, przez co Ty możesz go nie trafić. W dalszym etapie nauki walki z nożem polecamy dodać strafe'owanie. Jak zabić z Head Shotem z noża ? Ogólnie są 2 szkoły: 1 - Biegniemy na przeciwnika, gdy jest w zasięgu wciskamy PKM i podnosimy celownik do góry, trafienie w taki sposób daje ok 90 % na HS. 2 - Biegniemy na przeciwnika, gdy jest w zasięgu wciskamy naraz LKM+PKM efekty trzeba oczywiście samemu ocenić i wypracować. Legenda: LKM - Lewy Klawisz Myszy PKM - Prawy Klawisz Myszy HP - Health Points - punkty życia, albo po prostu życie :> HS - Head Shot - zabicie jednym strzałem, ciosem w głowę - polecam :> Strafe - chodzenie na boki, nie mylić z odwróceniem się w bok © TheGames.PL - kopiowanie bez zgody zabronione ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirat23 Posted March 12, 2014 Report Share Posted March 12, 2014 Nikt nie pochwalił tego poradnika walczenia nożem, więc ja odkopie temat i to zrobię Bardzo konkretne porady, dzięki za post po tylu latach się mi przydał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts