hulkster Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Zapewne po przesiadce na Windows 7 i ponownym zainstalowaniu CS wielu z Was napotkało problem czarnych pasków po bokach - i nie tylko w Counter-Strike 1.6 Usunięcie tego jest dość proste - dowiesz się w tym poradniku jak ! Działa z kartami graficznymi nVidia oraz ATI Na pulpicie klikamy prawym klawiszem myszy i wybieramy Rozdzielczość Ekranu : Następnie wybieramy Ustawienia zaawansowane : Przechodzimy do zakładki Monitor Zmieniany częstotliwość odświeżania ekranu z 60Hz na 75Hz : Akceptujemy wszystko co poustawialiśmy i cieszymy się grami w rozdzielczości jaka nam się tylko podoba ! Wbijasz na Serwery CS i ciśniesz w pełnej rozdzielczości ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paczek Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 Nie mam mozliwosci wyboru 75Hz tylko 60Hz. Pozdro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hulkster Posted May 13, 2013 Author Report Share Posted May 13, 2013 To spróbuj jeszcze tak. Z zakładce Monitor odhaczyć pole Ukryj tryby, których ten monitor nie obsługuje. Wtedy wybierz wyższą wartość odświeżania - ale z głową oczywiście. Często jest jakiś błąd Windowsa albo sterowników z narzuceniem za małego odświeżania. Miałem w jednym monitorze tak, że Windows ustawiał mi automatycznie max 60Hz. Ustawiłem go na 70Hz, bo taka wartość była podana przez producenta, a to co pokazywał system było błędem. Krótko - trzeba by poeksperymentować - z ustawieniami i sterownikami. Nie zawsze też jest tak, że najnowsze drivery są najlepsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paczek Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Jest odhaczone bez możliwości zahaczenia. Wydaje mi się, że to wina mojego komuputera. Kupię nowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts