Mariusz_Dominator_Pudzian Posted September 28, 2010 Report Share Posted September 28, 2010 Proponuje zrobienie turnieju. Składy bylyby wymieszane, gdzie np kazdy z adminow bylby w druzynie z 3-4 'poczatkujacymi'. turniej mozna rozegrac na 3 mapach np awp, aim, dust2. Wygrani dostaliby np po 5 zlotych medali 2 srebra i 3 braz ;> Cos nowego jak sie na to zapatrujecie?;> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylweek Posted September 28, 2010 Report Share Posted September 28, 2010 Jak dla mnie to pasuje do tego działu: http://forum.thegames.pl/sugestie-i-pomysly/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paczek Posted September 28, 2010 Report Share Posted September 28, 2010 (edited) nie kazdy z adminow mialby ochote grac z nieogarami . edit. przenioslem Edited September 28, 2010 by paczek edit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylweek Posted September 28, 2010 Report Share Posted September 28, 2010 No niby Paczek masz racje ale... To jest wg. mnie fajna inicjatywa bo mozna sie niezle zabawic, czasu wiele nie kosztuje i jesli by stworzyl kilka rownych teamow to naprawde wyglada to dobrze. Poza tym sadzisz, ze nieogary odwiedzaja forum? Ja szczerze watpie(no moze poza Blancikiem ;p) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macias Posted September 28, 2010 Report Share Posted September 28, 2010 turniej jest świetnym pomysłem, ale wydaje mi się że lepiej by było ADMINI vs GRACZE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz_Dominator_Pudzian Posted September 28, 2010 Author Report Share Posted September 28, 2010 Ale kwestia jest taka ze admini vs gracze byloby bez sensu, Gracze tez musza poczuc adrenaline i miec mozliwosc wygrania. Wiadomo sa gracze ktorzy naprawde dobrze graja ale to nas nie ratuje ;p chyba ze ktos mi szybko przyzna Admina A tak powaznie to popieracie ten pomysl? P.S Sylwek nie moglem znalezc odpowiedniego dzialu wiec sorry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ynex Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 Szczerze? Admini to zgrana paczka i dobrze się trzymamy razem (bez skojarzeń proszę). Można zrobić zapisy i rozgadać na serverze że na forum są zapisy do turnieju i stworzyć składy, jednak jak dla mnie to będzie tylko i wyłącznie Admini vs Gracze, dlaczego? Bo nie poczuję zabawy z jakimiś spiętymi gościami czy dzieciakami którzy kwiczą i mówią że to nie możliwe, każdy może przy tym jakoś zabłysnąć, dlatego można zbierać ekipy i dać czas przygotowań powiedzmy na miesiąc, i tak pewnie wyjdzie 2 składy adminów bo rezerwa nie wchodzi w grę a adminów jest sporo trochę. PS: Ostatecznie można blancika i kr3atora wykopać do teamu graczy a nie adminów ... Pozdrawiam Ynex Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylweek Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 W sumie Ynex mowi dosc sensownie. Poniewaz wsrod graczy, ktorzy nie maja admina jest wielu dobrych i ogarnietych (jak ja xD ;p). No i wzmocnieni Blantem i Kr3atorem to Gracze mieli by jakies szanse Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz_Dominator_Pudzian Posted September 29, 2010 Author Report Share Posted September 29, 2010 (edited) Okey Ynex dobrze powiedzial, moze byc i tak, jest jeszcze kwetsia tego czy posrod graczy dobieramy samych steamow? Vollium z tych co pamietam jedynie by sie wliczal z graczy bez steam, czy tez bierzemy wszystkich? Moim zdaniem i tak rzadko kiedy chyba gracz non steam wypowiada sie na forum. Co o tym myslicie? 2 post : A co do skladow mozna wlasnie zrobic 4 druzyny i wybrac ta najlepsza ;p wsrod graczy jedna poprowadzi Blant a druga Kreator ;> Edited September 29, 2010 by Ynex Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grz3s!3k Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 badzo dobry pomysl moim zdaniem:p ja chętnie zagram:P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylweek Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 Tak no wg.mnie to rzeczywiscie z graczy NS to Vollium powinien wystapic w tym turnieju jesli bedzie chcial.Co do teamow to dyskusja caly czas trwa.Zdecydowanie druzyn Graczy bedzie kilka.I musza byc dosc wyrownane.Wystarczy ze team Adminow bedzie napakowany jak autobus do Lichenia ;p PS.Pudzian jakbys potrzebował jakiejs pomocy przy organizacji tego turnieju daj znac to chetnie pomoge Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paczek Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 pograc mozna ale mamy malo graczy steam - mowie o takich ogarnietych zapytajcie Audi rs2 on chyba jest oporowy moze by zagral Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ynex Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 (edited) Proponuję ustalić także drużyny adminów bo będzie ich 2 a może i więcej. Bo nasi admini to min. -Thermal -> Zależy od możliwości czasu -Taczu -> Dyspozycyjny -Raca -> Dyspozycyjny -Ynex -> Dyspozycyjny -Mteuszk -> Dyspozycyjny -QuickShoot -> Dyspozycyjny -Netro -> Dyspozycyjny -Shocer -> Dyspozycyjny -Blancik -> Dyspozycyjny -Kr3ator -> Dyspozycyjny -Koszmar -> Dyspozycyjny -Grz3s!3k -> Dyspozycyjny -maciaS -> Dyspozycyjny -kazu -> Brak aktywności -Avaj -> Oduzależnia się -Johny_Killer -> Oczekuje na monitor -Fleszu -> Nie widziałem ostatnio Podsumowując : 4 Nie dyspozycyjnych 12 dyspozycyjnych 1 Niewiadomy 13 Proponowanych Mam nadzieję, że nikogo nie pominąłem. Jeśli tak to przepraszam ale tak wygląda lista adminów TG. Edited September 29, 2010 by Ynex Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz_Dominator_Pudzian Posted September 29, 2010 Author Report Share Posted September 29, 2010 Jako ze juz sie zajalem organizacja to ja skoncze a Sylweek chetnie przyjme pomoc bo ustalimy nasze sklady ;> Ja jutro zrobie liste naszych graczy tzn otworze nowy post i zostawimy na pare dni, zobaczymy ilu graczy nazbieramy ;> I wlasnie proponuje zeby sklady naszych druzyn zostaly wybrane przeze mnie i Sylwka jako ze jestesmy najbardziej obiektywnymi graczami ;D Prawie Admini ale jeszcze gracze :DD haha Pozdrawiam wszystkich P.S. jak bedziesz Sylwek to wes mnie zlap i sie za to zabierzemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kr3aToR Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 To tak ja jestem jak najbardziej za tylko kto weźmie się za zorganizowanie tego z naszej strony... Proponuję Ynex hehe... -.- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ynex Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 Osobiście nie chcę się podejmować tego zadania ponieważ : - Ktoś może być niezadowolony i poczuć się przykro nie będąc w danym teamie. - Thermal jeszcze nie zatwierdził pomysłu. - Szkoda by wszystko poszło w cholerę. - Proponowałbym jakieś losowanie składów w celu równości. - Nie mam wystarczających uprawnień według mnie by nadzorować rangi wyższe. To chyba na tyle. Pozdrawiam Ynex Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blancik Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 Ja na ten pomysł się zgadzam. Z chęcią chciałbym zagrać taki turniej. Co do tych składów. Jeśli komuś zawadzam czy coś to mogę zagrać ze zwykłymi graczami. Mi to nie przeszkadza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grz3s!3k Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 wiecie co to ma być turniej więc składy albo zgłaszają kapitanowie albo je po prostu wylosować, tylko w jaki sposób żeby było obiektywnie;> myślę że wybieranie przez kogoś innego składów jest bez sensu bo to obiektywnie nie będzie:p myślę ze jednak najlepsze będzie rozlosowanie składów:D i myślę też że nie ma co rozdzielać adminów od graczy bo i niby czemu;> takie moje zdanie no i koniecznie trzeba ustalić liczbę graczy w team'e i zbierać ludzi właśnie po tyle tzn zakładamy ze team ma 4osoby to jeśli się zgłoszą 4 osoby to są zapisane jeśli 3 to muszą jeszcze kogoś znaleźć a jak nie dadzą rady to grają na rezerwie czy cóś decyduje oczywiście kolejność zgłoszeń troszku się rozpisałem:p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ynex Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 Odnośnie turniejów to przyjmuje się 5 graczy w drużynie. Można wliczyć, że ktoś czasu nie będzie miał więc pójdzie na rezerwę Dobrze by było gdyby jakiś admin siedział na spekcie i patrzył czy ktoś nie używa dopalaczy tak na wszelki wypadek. Oczywiście nie zmuszam nikogo do grania w składzie adminowskim, każdy admin ma wolną rękę ale bardziej mi pasuje pomysł admini vs gracze jakoś. - Blancik, nie buzuj się tak, nikt Cie nie zmusza do grania z graczami jeśli nie chcesz, ja osobiście nie muszę brać udziału w turnieju jeśli zajdzie taka potrzeba, ale nie każdy ma zawsze czas to też trzeba pamiętać i uszanować. Pozdrawiam Ynex Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz_Dominator_Pudzian Posted September 29, 2010 Author Report Share Posted September 29, 2010 Najwazniejsza sprawa jest wlasnie zatwierdzenie turnieju przez Thermala, rozmawialem z nim wczesniej i mowil ze to jest dobry pomysl ale potrzebujemy jeszcze oficjalnego zatwierdzenia Ynex ma racje co do nadzoru turnieju przez jakiegos Admina A co do skladow to mysle ze Admini sie dogadaja, ale graczy bedzie wiecej, wiec proponuje wybranie 2-3 osob ktore dobiora obiektywne sklady bo chyba nie ma mozliwosci przeprowadzenia jakiegos losowania na forum? Pozostaje pytanie czy mam zgode na otwarcie zapisow na ten turniej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macias Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 (edited) proponowałbym zrobić to, tak samo jak każdy inny turniej czyli 1. ustalamy termin 2. tworzymy regulamin 3. otwieramy zapisy 4. Reklamujemy turniej na serwerze 5. osoby dobierają się po 5 osób (+ np.2 rezerwowych). Kapitan zapisuje drużynę. (4, bądź 8 pierwszych drużyn, które się zapiszą będą brały udział) 6. w danym dniu i godzinie robione jest na serwerze hasło, które zostaje wysłane do kapitanów dwóch drużyn. oni za to przekazują je reszcie swojej drużyny. 7. Grany jest mecz pod czujnym okiem Sędziego (jakiś admin). Grane są 2 mapy do 12 wygranych. (średni czas całego meczu - myślę, że godzinka wystarczy) 8. Kolejny mecz 9. Kolejny mecz 10. itd edit Wygrana drużyna otrzymałaby rezerwacje slota na serwerze Edited September 30, 2010 by macias Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blancik Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 Ynex ----> Nie buzuję się tylko mówię co do wcześniejszego Twojego posta.. MaciaS---> To by było dobre Co do kapitanów to jakoś się ustali jeszcze.. A tak btw to Thermal nie zatwierdził tego pomysłu ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylweek Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 Macias ma duzo racji i rzeczywiscie taka formuła turnieju ma chyba najwiekszy sens.Ale wg. mnie idea tego pomyslu to zorganizowanie kilku wyrownanych teamów i pogranie 4FUN.Nie zapominajmy o tym, ze nie gramy World Cyber Games czyli olimpiady elektronicznej.To tylko zabawa! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blancik Posted September 30, 2010 Report Share Posted September 30, 2010 Oby ta zabawa była czysta i mam nadzieję że wszyscy spędzą bardzo dobrze czas grając z nami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz_Dominator_Pudzian Posted September 30, 2010 Author Report Share Posted September 30, 2010 (edited) Moja propozycja co do skladow jest taka aby admini wybrali swoje sklady a ja z Sylwkiem wybiore sk;ady graczy, obiecuje ze bedzie to propozycja obiektywna.. Jezeli komus nie spodobaja sie sklady wybrane przez nas bedzie mial dzien na zlozenie tzw 'reklamacji' co do skladow. Admini wybiora swoje sklady a my wybierzemy swoje ;> P.S. Chce zaznaczyc ze nikt z graczy poza mna i Sylwkiem nie zainteresowal sie turniejem... 2 post: Aaa i jeszczwe jedno najwazniejsze czy wybieramy tylko graczy steam? (oczywiscie poza Volliumem) Edited September 30, 2010 by macias double post Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts